Wie is

Mijn naam is Jeroen van Veldhuizen, woon in Amersfoort en ben getrouwd met Corine. Wij hebben twee kinderen van 15 en 13 en houden van de natuur. We zijn dan ook vaak te vinden in de bossen, waar we graag wandelen. Op vakantie zoeken we meestal de bergen op voor de wat meer uitdagende tochten. 

Mijn persoonlijkheid is in een aantal kernwoorden te beschrijven:

Resultaatgericht

Ben een onafhankelijke denker die soms een andere mening heeft, niet als doel op zich, maar omdat het zo is. Sta open voor andere meningen en luister daar graag naar omdat het extra informatie geeft wat de besluitvorming vaak kan verbeteren. Werk graag aan doelen omdat je daarmee het verschil kan maken. Ben dan daadkrachtig en gedreven. Blijf vasthouden aan dat doel en ben overtuigend in het meekrijgen van anderen. 

Probleemoplossend

Indien zaken niet goed gaan in een organisatie en er uitdaging ligt om de situatie te verbeteren ben ik op mijn best. Niet alleen, maar in verbinding met een team waar ik de creativiteit kan losmaken om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen. Ik hou er van om zaken duidelijk te maken via tekeningen of beelden. Ook vernieuwingen en innovatie zijn zaken waar ik enthousiast van word. Ben nieuwsgierig en toekomstgericht. 

Analytisch en onderzoekend

Ben leergiering en hou ervan om nieuwe kennis op te doen en toe te voegen. Dat doe ik ordelijk, planmatig en altijd doelgericht. Onderzoek kan op verschillende manieren plaats vinden. Om te kijken welk systeem geselecteerd kan worden maak ik gebruik van deskresearch, gesprekken met leveranciers, referentiebezoeken, diepte demo's naar geboden functionaliteit en schakel vaak een inkoper en jurist in voor de voorwaarden. Om te kijken naar een gewenst situatie of eventuele belemmeringen te onderzoeken maak ik gebruik van diepte interviews en workshops. Kan goed luisteren en weet door te vragen naar de essentie.  Ik kan onderzoeksresultaten helder verwoorden en complexe zaken versimpelen. Dat maakt dat er begrip ontstaat voor een situatie en er sneller overstemming wordt bereikt. 

Gericht op kwaliteit

Zelfs met een klein budget en minimale tijd ben ik erop gericht om een zo goed mogelijk eindresultaat neer te zetten. Ik kijk voor de kwaliteitseisen vooral naar de opdrachtgever en stakeholders. Dit om te voorkomen dat ik doorschiet in perfectionisme. Ik kan veeleisend zijn voor mijzelf en mijn omgeving, maar zoek altijd naar een balans tussen willen en kunnen. Tijdens een project of in een agile omgeving reflecteer ik steeds op wens versus resultaat en coach mijn team om hetzelfde te doen. Doen wij de juiste dingen goed. Ben vasthoudend aan de scope, maar niet star. indien blijkt dat de situatie is veranderd. Voel mij verantwoordelijk voor het projectresultaat of het product in een agile omgeving.

Dienend

Deze term heb ik geleend van Inge Nuijten uit haar boek: "Dienend leiderschap". Als projectmanager of in een agile rol ben ik er voor het team en niet andersom. Het resultaat zie ik als een teamprestatie en dient een doel binnen de organisatie. Dit betekent dat ik de teamleden coach in hun werk en zorg dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Dat er geen onduidelijkheden zijn in wat we gaan doen en dat we transparant zijn naar elkaar over de uitkomsten. Voorwaarden zijn veiligheid en vertrouwen in het team, zodat er verbinding ontstaat. Naast harde performance-indicatoren zijn de meer softe uitkomsten zoals werkplezier en welzijn minstens zo belangrijk. 

Hobby's en vrije tijd

Gezin

Vind het ontzettend fijn om leuke dingen te doen met met vrouw en kinderen. Daar maak ik graag tijd voor en vind de werk/privé balans erg belangrijk. Dit resulteert in leuke uitjes waarmee ik mij kan opladen. Wij houden bijvoorbeeld van ouderwetse bordspellen, maar ook van actieve outdoor activiteiten zoals mountainbiken. 

Schilderen

Ben onlangs gestart met een opleiding fijnschilderen bij Artpartout. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt en haalt je letterlijk uit je hoofd. Erg ontspannend en leuk om te doen. Ambieer geen professionele kunstschilder loopbaan, maar zie het echt als een hobby en tegenwicht aan de dynamiek en het jachtige leven. 

Sport

Bewegen is essentieel. Eigenlijk elke dag wel minimaal een half uur. We wandelen daarom bijna elke dag en rijden dan vaak naar een bos in de buurt. Daarnaast doe ik aan cardiofitness en vind het heerlijk om te joggen. 

Geloof

Wij zijn lid van de baptisten gemeente Amersfoort (BGA). We zijn niet traditioneel in ons geloof, zeker niet dogmatisch, niet evangeliserend, maar meer dienend naar onze omgeving indien nodig. Zo hebben wij een aantal jaren de kinderdienst verzorgd voor de groep 7/8.