Wie is

Met ruim 20 jaar werkervaring beschik ik over veel kennis & kunde om uw projecten te realiseren. Ik geloof dat een projectmanager inhoudelijk betrokken moet zijn bij het project. Niet om alle werkzaamheden zelf uit te voeren, maar om de teamleden goed te kunnen coachen. Ook is inhoudelijke kennis noodzakelijk om te rapporteren over de voortgang van het project en ervoor te zorgen dat de juiste acties worden ondernomen. U kunt mij ook inhuren als interim productowner of scrummaster indien u meer Agile werkt. Als persoon krijg ik energie bij het vernieuwen en verbeteren van dingen. Heb graag controle en ben een kei in plannen en organiseren van activiteiten. Hoewel ik beschik over een academische opleiding en conceptueel kan denken, ben ik over het algemeen praktisch en handson ingesteld. Stel hoge eisen aan mijzelf en de omgeving, lever feedback en kan mij hard opstellen indien nodig. Dit zonder anderen te kort te doen en altijd om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ben resultaatgericht, realistisch en nuchter ingesteld.

Met ervaring in diverse branches en actuele kennis van bedrijfsvoering en IT, kan ik uw organisatie van dienst zijn. Naast dat ik het “leven lang leren” principe omarm blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door het lezen van artikelen en zelfstudie. Ik leer snel en ben in staat om in korte tijd uw organisatie te leren kennen en een juiste aanpak te formuleren. Geen stapels papier of lijvige rapporten. Mijn aanpak is niet wetenschappelijk, maar wel gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Daar is de dynamiek binnen organisaties te groot voor en de tijd vaak niet beschikbaar. Toch is het mogelijk de juiste keuzes te maken en gedegen werk af te leveren. Alles dan maar op één A4? Nee dat schiet ook zijn doel voorbij. Mijn aanpak is een combinatie van het gebruik van bewezen methodieken, krachtige analyse en creatieve oplossingen. U kunt zelf bepalen hoe u resultaten gepresenteerd krijgt. Wilt u een kort en bondige presentatie of een helder rapport of een combinatie van beide? Ik kan er ook voor zorgen dat de nieuwe aanpak wordt geïmplementeerd in de organisatie. 

In mijn vrije tijd wandel ik veel met mijn gezin. Het liefst in de natuur en bij voorkeur in een bergachtige omgeving. 

Voor wie

Mijn diensten komen het best tot hun recht in commerciële organisaties (zowel B2C als B2B) of organisaties waarbij de dienstverlening plaatsvindt voor individuele klanten/cliënten. Denk aan semi-overheid of instellingen. Ik heb ervaring opgedaan bij banken en verzekeringsmaatschappijen, de IT sector, Energie, Telecom en Onderwijs. Mijn aanpak kenmerkt zich door samenwerking met uw management, interne medewerkers en leveranciers. Ik pretendeer niet om alwetend te zijn en ik ben van mening dat de oplossingen voor uw uitdagingen al besloten liggen in uw eigen organisatie. Soms is het anders organiseren of het toevoegen van bepaalde elementen al voldoende om een flinke sprong voorwaarts te maken. Even een stap terug om daarna veel stappen te kunnen maken in de juiste richting.

Opleidingen & Trainingen

  • HEAO Commerciële Economie (afstudeerrichting marketing management)
  • WO bedrijfskunde (afstudeerrichting strategie & organisatie/ scriptie performance management)
  • Postdoctorale opleiding digital marketing, crm en e-commerce
  • Projectmanagementopleidingen IPMA-C en Prince2
  • Agile trainingen productowner PSO I, Scrummaster PSM 1 en Coachend leidinggeven

Werkervaring

Ruime ervaring als projectmanager, productowner, businessconsultant en implementatiemanager. Dit bij banken, verzekeringsmaatschappijen, energiebedrijven, onderwijs, telecom en (semi) overheid.

Op verzoek kan een uitgebreid CV worden toegestuurd. Zie ook mijn LinkedIn pagina: www.linkedin.com/in/jeroen-van-veldhuizen